torstai 17. maaliskuuta 2016

Ratsastajan huoltaminen?

Monesti kuullaan puhuttavan ainoastaan hevosen huollon tarpeesta ja varusteiden huollosta mutta kuvitellaan ettei itse tarvitse hierojalla käyntejä tai muita liikunnallisia harrastuksia ratsastuksen ohelle; väärin! Tämä aihe tuli ajankohtaiseksi itsellä kun tulee nyt pakollista ratsastustaukoa noin viikon ajan selän vuoksi, ja tottakai koska hierojalla viime käynnistä aikaa on yli kaksi vuotta ellei jopa kolme!


Viimeviikon torstaista asti olen potenut hirveää selkäkipua etenkin oikean lavan ja käden alueella mutta tottakai ajatellut ''kyllä se siitä vertyy'' ja ''enhän mä nyt voi hevosella lepoa pitää, ei se haittaa jos itse vähän jumissa nyt kun hevonen toimii hyvin '' joka kostautui nyt viikon ratsastus tauolla. 


Eilen aamulla heräsin aamuyöllä 4 aikoihin siihen kun huudan tuskissani kipua jonka vuoksi ei nukkumisesta tullut mitään, keittiöstä buranaa ja panadolia naamaan ja eikun uusiksi yrittämään nukkumista mutta eihän edes makaamisesta mitään tullut kovien kipujen vuoksi. Aamulla sitten 6 aikaan soittoa töihin etten pääse tulemaan ja hierojalle soittoa milloin olisi lähin mahdollinen aika päästä hoitoon  kun ei voi enää edes kohta kävellä. Hierojalle sain onneksi ajan jo aamu 8 samalle päivää joten mars sinne! 


Hetken hieromisen jälkeen kuului ''Olisit vielä pari viikkoa jatkanut ratsastusta ja jättänyt selän hoitamatta niin ei olisi tarvinnut yrittääkkään nousta sängystä ylös puhumattakaan kävellä''...Olisi ollut hieman aikaisemmin parempi mennä jo hoidattamaan selkä mutta ei, kyllä se siitä vertyy :D Selästä löytyi lukkoja ihan mahdoton määrä ja kaikkea ei saanut edes nyt kerralla aukaistua joten nyt kipulääkettä 3 kertaa päivään kolmen päivän ajan ja ensi keskiviikkona uudelleen hierojalle josko saataaisiin loput lukot auki.


Kuva lainattu netistä

Ratsastajille kohdistuu selkään paljon iskuja satulassa istuen ja esteillä jonka vuoksi olisi todella tärkeä käydä säännöllisin väliajoin hierottamassa myös se oma selkä eikä aina vain hevosta. Hierojan hinta ei loppupeleissä enää kovin kalliiksi tule mutta jos ei käy hoidattamassa ja kärsii jatkuvista kivuista niin voi melkein luvata että siinä hommaa itselleen tarkoituksella pahempia selkävammoja.


Ratsastuksen ohella olisi myös hyvä tehdä säännöllisesti esimerkiksi 2-3 kertaa viikkoon jotain lihaskuntoharjoitteita vaikka kotona. Netistä löytyy paljon hyviä, helppoja ja jopa NOPEITA treenejä joilla saa ylläpidettyä lihaskuntioa ratsastuksen sivussa.


Tästä postauksesta sitten tuleekin haaste lukijoilleni ja kaikille tämän postauksen tavoittaneille! Kokeilkaa kuukauden ajan 2-3 kertaa viikkoon tehdä kuntosalilla tai kotona jonkinlainen lihaskuntotreeni ja kirjoittakaa liikkeet ylös! Asiaa voi myös helpoittaa ottamalla kuvat tai videot liikkeistä. Te joilla on blogi ja haluatte niin tehkää kuukauden päästä haasteesta postaus ja linkittäkää tämän postauksen (tai miksei muihinkin) kommentteihin! :)


Treeni iloa! :)

2 kommenttia:

  1. hui kamala,onneks pääsit hierottavaks! Selkäkipu on kyllä kamalinta,mitä tiedän. Mielummin kiskottas kaikki hampaat irti kun olis selkä kipee. vasta itsekin oon reilu vuosi sitten tajunnut,et itsensäkin huoltaminen on tärkeetä. Onneks isä on naprapaatti ja hoitaa säännöllisesti. :D kummasti tuo kuntosali auttaa myös ratsastukseen! ainakin ite huomannut,että lihaskunnon parannuttua ratsastuskin on parantunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :) Joo todellakin oikeastaan mitä muuta vaan mutta selkäkiou ja yskä ovat kaikista pahimmat! :D Voi kun itselläkin olisi joku hieroja suvussa tai tuttu niin ois helppo mut ei oo :D

      Poista