keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Eilisen klinikkareissu

Moikka! Eilen keskiviikkona käytiin vihdoin klinikalla tarkastamassa Cindyn jalat kun ontumista jatkunut 2kk. Tuloksena oli...
Aamutalliin menossa
...jaloista ei löytynyt onneksi mitään! :) Cindyllä on ollut varsasta asti löysät takapolvet josta johtui tällä kertaa ontuminenkin, ei ollut tarpeeksi riittävää/voimakasta treeniä takapäälle ratsastuksissa joten pääsi käymään polvet löysänä.


Klinikalla ensin juoksutettiin pihalla suoraan edes-takaisin ja taivuteltiin jalat taivutuskokeessa jossa ei löytynyt poikkeamia. Sen jälkeen mentiin maneesiin juoksuttamaan liinassa askellajit läpi jossa Henkka (Ell) huomasi oikean takajalan reagoivan vasemmassa kierroksessa hieman "laahaten". Eläinlääkäri kehoitti laittamaan ratsastusvermeet päälle jotta katsottaisiin vielä selästä liike.


Näiden jälkeen mentiin sisälle, rauhoitettiin Cindy ja katsottiin ultraäänellä otj polvi josta löytyikin hieman nestettä. Polvi piikitettiin, hampaat raspattiin ja otettiin C:stä paino Ja lähdettiin kotiin! 
Lähdössä kotoa vähän 6 jälkeen
Cindyllä alkoi nyt toden teolla laihutuskuuri heti kun saa aloittaa kunnolla liikkumisen! 30-40cm pitäisi saada mahaa poissa ;D! Papereihin tuli lukemaan: ylipainoinen :D minun pieni pallomahani<3 Noh, ei auta kuin vähentää heinää ja lisätä liikuntaa! 
Kotiin!
Treeniohjeiksi saatiin: 7 päivää talutusta maasta käsin 30min kerran päivässä ja seuraavalla viikolla joka toinen päivä ratsastaen 20min ja joka toinen juoksutusta liinassa 20min  viitenä päivänä viikossa jonka lisäksi 40min kävelytystä maasta (alku- ja loppukäynnit). Kuudentena päivänä ainoastaan 60min kävelytystä maasta käsin ja seitsemäs lepo päivä.
Vihdoin ja viimein Kajaani
Kolmannella viikolla ratsastus ja juoksutus aikaa lisätään 5:llä minuutilla ja maapuomit otetaan lisäksi liikutukseen käynnissä. Suositus liikuntaa oli mäet ja uittaminen jolloin joutuu tekemään takapolvilla paljon töitä. 

Tästä tämä lähtee etenemään pikkuhiljaa mutta onneksi parempaan suuntaan vihdoin!:) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti